BAHAN-BAHAN
1 magkuk majerin
1/2 tin susu pekat
1/2 pekat tepung jagung
UNTUK HIASAN
CERI
CARA CARA
Tepung , Majerin dan susu pekat di uli sampai sebati sambil diuli perlahan, menjadi satu doh yg lembut. tambah tepung
jagung jika masih lembik.
sapu dulang dgn mentega. masukkan doh dlm acuan bunga dahlia @
bergerigi(bdk2 kata belakang buaya..hihi). pancitkn doh atas dulang,
hias ikut kreativiti masing2..
Bakarlah biskut dalam oven yang telah dipanaskan terlebih
dulu, suhu 170c, selama +- 15 minit @ lebih @ hingga masak, mengikut
kebiasaan oven masing
p/s; petua supaya bunga x jatuh lepas dibakar- rehatkan
biskut yg dh diterap sebentar (at least 1/2jam) sebelum dibakar.
insyaAllah x jatuh.
biskut semprit tok ne yang GORGEOUS...perrrgghhh.
ReplyDelete