Tuesday, 27 August 2013

Semprit Dahlia

 
 BAHAN-BAHAN
1 magkuk majerin
1/2 tin susu pekat
1/2 pekat tepung jagung

UNTUK HIASAN
CERI 

CARA CARA
Tepung , Majerin dan susu pekat di uli sampai sebati sambil diuli perlahan, menjadi satu doh yg lembut. tambah tepung jagung jika masih lembik. 

sapu dulang dgn mentega. masukkan doh dlm acuan bunga dahlia @ bergerigi(bdk2 kata belakang buaya..hihi). pancitkn doh atas dulang, hias ikut kreativiti masing2..  

Bakarlah biskut dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dulu, suhu 170c, selama +- 15 minit @ lebih @ hingga masak, mengikut kebiasaan oven masing

p/s; petua supaya bunga x jatuh lepas dibakar- rehatkan biskut yg dh diterap sebentar (at least 1/2jam) sebelum dibakar. insyaAllah x jatuh.


1 comment: